Ένα πιάτο με ξεχωριστή γέυση. Οι χοιρινές καπνιστές μπριζόλες έχουν διακριτικά καπνιστό άρωμα, καθόλου «ισοπεδωτικό» και είναι ιδιαίτερα νόστιμες και τρυφερές. Στη σειρά καπνιστών ΠΑΝΤΕΡΗ, θα βρείτε διάφορες παραλλαγές καπνιστής μπριζόλας για όλα τα γούστα.

Υλικά για 4 - 6 άτομα

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνω τα κρεμμύδια , αλάτι και πιπέρι. Τα αχνίζω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά και προσθέτω το σκόρδο.

Σοτάρω για ½ - 1 λεπτό, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, και ρίχνω τα ντοματάκια με το χυμό τους, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μπαχάρια, τα γαρίφαλα και τη δάφνη. Ανακατεύω και, μόλις το μείγμα πάρει μια βράση, ρίχνω τις πατάτες και όσο νερό χρειαστεί ώστε να τις καλύψω τελείως. Μόλις το υγρό ξαναπάρει μια βράση χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω για 30 - 35 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν αρκετά.

Προσθέτω τα κυβάκια μπριζόλας, ελέγχω το αλατοπίπερο και συνεχίζω το μαγείρεμα για άλλα 10 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά μερικές φορές, μέχρι να μαλακώσει και το κρέας. Ρίχνω τον άνηθο, ανακατεύω απαλά και μαγειρεύω για άλλα 2 λεπτά.

Αποσύρω από τη φωτιά και σερβίρω αμέσως.




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x