ΧΡΟΝΟΣ: 60min

ΜΕΡΙΔΕΣ: 16

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:
● 8 αβγά
● 1 πατάτα
● 200 γρ. μαγιονέζα
● 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 150 γρ. λούντζα καπνιστή, κομμένη σε κυβάκια
● αλάτι, κατά βούληση
● λίγα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
● κόκκινο καυτερό πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αβγά, τα καλύπτουμε με νερό και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε την πατάτα για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Αποσύρουμε τα αβγά από τη φωτιά, τα καθαρίζουμε από το τσόφλι, τα κόβουμε στη μέση, τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα και αφαιρούμε τον κρόκο.
Στραγγίζουμε την πατάτα, την καθαρίζουμε από τη φλούδα και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια.
Ρίχνουμε στον κάδο του μούλτι τους κρόκους και τη μαγιονέζα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά μέχρι, να πάρουμε μια λεία κρέμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε την πατάτα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη λούντζα, αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά
Με ένα κουταλάκι μοιράζουμε το μείγμα στα ασπράδια του αβγού, πασπαλίζουμε με φρέσκο δεντρολίβανο, φρεσκοτριμμένο κόκκινο καυτερό πιπέρι και σερβίρουμε.


© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x