Χοιρινό στιφάδο με λουκάνικο με πορτοκάλι και φασόλια / ΤΠ ΠΑΝΤΕΡΗ Λουκάνικο με πορτοκάλι του Κώστα Home / Χοιρινό στιφάδο με λουκάνικο με πορτοκάλι και φασόλια / ΤΠ ΠΑΝΤΕΡΗ Λουκάνικο με πορτοκάλι του Κώστα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Μουσκεύουμε τα φασόλια από την προηγούμενη ημέρα.
Την επόμενη ημέρα στραγγίζουμε τα φασόλια, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με καθαρό νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 35 λεπτά, χωρίς να αλατίσουμε.
Αφαιρούμε τα φασόλια από τη φωτιά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα κομμάτια χοιρινό και τα τσιγαρίζουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από έξω αλλά όχι να μαγειρευτούν εντελώς εσωτερικά.
Αφαιρούμε το χοιρινό από την κατσαρόλα, το μεταφέρουμε σε μια ζεστή πιατέλα και αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε στην ίδια κατσαρόλα το λουκάνικο και το τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
Αφαιρούμε το λουκάνικο από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη μαζί με το χοιρινό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά τσίλι στην ίδια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά, μέχρι να μειωθεί η ποσότητα του υγρού κατά ¼.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τα φασόλια.
Επιστρέφουμε το χοιρινό και το λουκάνικο στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μειωθεί σε όγκο. Προσθέτουμε μερικές κ.σ. νερό στο μείγμα αν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, ραντίζουμε με το μέλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με συνοδεία σκορδόψωμου.