ALT-TEXT-IN-GREEK

Χυλοπίτες με λουκάνικο ΠΑΝΤΕΡΗ & μοσχαράκι

Για τη συνταγή μπορείτε να επιλέξετε από τα κάτωθι λουκάνικα ΠΑΝΤΕΡΗ:

  • Λουκάνικο τύπου Τζουμαγιάς – ΠΑΝΤΕΡΗ, με κύμινο, όπως προστάζει η συνταγή από την Μακεδονία. Βραβευμένο με βραβείο ανώτερης γεύσης και ποιότητας! Από 92% κρέας χοιρινό
  • Λουκάνικο τύπου Kαρδίτσας – ΠΑΝΤΕΡΗ, με πράσο και κρεμμύδι, όπως προστάζει η συνταγή από τη Θεσσαλία. Βραβευμένο με βραβείο ανώτερης γεύσης και ποιότητας! Από 92% κρέας χοιρινό
    Βόειο λουκάνικο – ΠΑΝΤΕΡΗ, από διαλεχτά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, λουκάνικα με υπογραφή και προσωπικότητα!

Υλικά

– 400γρ. μοσχάρι φιλέτο
– 400γρ. λουκάνικο χωριάτικο
– ½ κιλό χυλοπιτάκι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– ½ μαϊντανός
– 100ml λευκό κρασί
– 4 τεμάχια φρέσκια ντομάτα
– 50ml ελαιόλαδο
– 100γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Φρέσκα μυρωδικά
– 100γρ. φέτα σε κύβους

Τρόπος Παρασκευής:

– Κόβουμε σε κύβους το μοσχάρι
– Κόβουμε λοξά το λουκάνικο
– Βράζουμε το χυλοπιτάκι & το σουρώνουμε
– Σοτάρουμε το μοσχάρι & το λουκάνικο & σβήνουμε με κρασί
– Αλατοπιπερώνουμε & προσθέτουμε το χυλοπιτάκι & την τομάτα & ανακατεύουμε
– Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το τριμμένο τυρί & τη φέτα
– Δοκιμάζουμε & σερβίρουμε

*Μια δημιουργία της Etoile by Les Chefs

Χωριάτικα λουκάνικα ΠΑΝΤΕΡΗ με μανιτάρια, θυμάρι & αυγά μάτια

Για την εκτέλεση της συνταγής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κάτωθι επιλογές από τα λουκάνικα ΠΑΝΤΕΡΗ:

  • Λουκάνικο τύπου Τζουμαγιάς – ΠΑΝΤΕΡΗ, με κύμινο, όπως προστάζει η συνταγή από την Μακεδονία. Βραβευμένο με βραβείο ανώτερης γεύσης και ποιότητας! Από 92% κρέας χοιρινό
  • Λουκάνικο τύπου Kαρδίτσας – ΠΑΝΤΕΡΗ, με πράσο και κρεμμύδι, όπως προστάζει η συνταγή από τη Θεσσαλία. Βραβευμένο με βραβείο ανώτερης γεύσης και ποιότητας! Από 92% κρέας χοιρινό
  • Βόειο λουκάνικο – ΠΑΝΤΕΡΗ, από διαλεχτά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, λουκάνικα με υπογραφή και προσωπικότητα!

Υλικά για 4 άτομα:

– 800 γρ. λουκάνικο
– ½ κιλό μανιτάρια στρογγυλά
– 50ml ελαιόλαδο
– 8 αυγά
– 5 κλωνάρια θυμάρι
– αλάτι
– πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής:

– Σοτάρουμε τα λουκάνικα στο τηγάνι
– Προσθέτουμε τα μανιτάρια να θωρακιστούν
– Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι & το φρέσκο θυμάρι
– Σπάμε από πάνω τα αυγά με προσοχή
– Είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε

*Μια δημιουργία της Etoile by Les Chefs

λουκανικα στρογγανωφ

Λουκάνικο «Στρογγανώφ» με Αλλαντικά ΠΑΝΤΕΡΗ

Για τη συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω επιλογές σε λουκάνικα ΠΑΝΤΕΡΗ

    • Λουκάνικα τύπου Τζουμαγιάς – ΠΑΝΤΕΡΗ, με κύμινο, όπως προστάζει η συνταγή από την Μακεδονία. Βραβευμένο με βραβείο ανώτερης γεύσης και ποιότητας! Από 92% κρέας χοιρινό
    • Λουκάνικα τύπου Kαρδίτσας – ΠΑΝΤΕΡΗ, με πράσο και κρεμμύδι, όπως προστάζει η συνταγή από τη Θεσσαλία. Βραβευμένο με βραβείο ανώτερης γεύσης και ποιότητας! Από 92% κρέας χοιρινό
    • Βόειο λουκάνικο – ΠΑΝΤΕΡΗ, από διαλεχτά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, λουκάνικα με υπογραφή και προσωπικότητα!

Υλικά

– 400γρ. λουκάνικο χωριάτικο
– 200γρ. μπέικον 
– 400γρ. μοσχαράκι
– 3 τεμάχια τρίχρωμες πιπεριές
– 300γρ. μανιτάρια
– 80ml κόκκινο κρασί
– Λίγο θυμάρι
– 20γρ. μουστάρδα
– 180ml κρέμα γάλακτος
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 40ml ηλιέλαιο

Τρόπος Παρασκευής:

– Κόβουμε τα λουκάνικα, το μπέικον & το μοσχάρι σε λωρίδες
– Τα σοτάρω για 3 λεπτά δυνατά
– Προσθέτω τις πιπεριές, τα μανιτάρια & θωρακίζω
– Σβήνουμε με κρασί
– Προσθέτουμε το θυμάρι & την μουστάρδα
– Ανακατεύουμε & προσθέτουμε κρέμα γάλακτος

*Μια δημιουργία της Etoile by Les Chefs

Σουβλάκι δαμάσκηνο με μπέικον ΠΑΝΤΕΡΗ

Μπέικον καπνιστό Παντέρη καραμελωμένο και τραγανό, από προσεκτικά επιλεγμένα κομμάτια φρέσκου χοιρινού κρέατος. Το μεγάλο μυστικό της υπέροχης γεύσης του βρίσκεται στη διαδικασία της φυσικής κάπνισης.

Υλικά για 4 άτομα:

– 20 δαμάσκηνα αποξηραμένα
– 20 φέτες μπέικον
– ½ κιλό μανιτάρια στρογγυλά
– ½ κιλό γιαούρτι
– Λίγο πάπρικα
– Φρέσκα αρωματικά: αλάτι, πιπέρι
– 50ml ηλιέλαιο

Για το ντιπ γιαουρτιού:

– 200γρ. γιαούρτι
– Φρέσκα μυρωδικά

Τρόπος Παρασκευής:

– Τυλίγουμε τα δαμάσκηνα με το μπέικον
– Τα περνάμε σε σουβλάκι
– Τα ψήνουμε για 5 λεπτά στη σχάρα ή στο φούρνο
– Σοτάρουμε τα μανιτάρια
– Φτιάχνουμε το ντιπ
– Στήνουμε το πιάτο μας

 

*Μια δημιουργία της Etoile by Les Chefs

Λουκάνικο «Στιφάδο» με Αλλαντικά ΠΑΝΤΕΡΗ

Για τη συνταγή μπορείτε να επιλέξετε από τα παρακάτω λουκάνικα Παντέρη:

  • Λουκάνικο τύπου Τζουμαγιάς – ΠΑΝΤΕΡΗ, με κύμινο, όπως προστάζει η συνταγή από την Μακεδονία. Βραβευμένο με βραβείο ανώτερης γεύσης και ποιότητας! Από 92% κρέας χοιρινό.
  • Λουκάνικο τύπου Kαρδίτσας – ΠΑΝΤΕΡΗ, με πράσο και κρεμμύδι, όπως προστάζει η συνταγή από τη Θεσσαλία. Βραβευμένο με βραβείο ανώτερης γεύσης και ποιότητας! Από 92% κρέας χοιρινό.
  • Βόειο λουκάνικο – ΠΑΝΤΕΡΗ, από διαλεχτά κομμάτια μοσχαρίσιου κρέατος, λουκάνικα με υπογραφή και προσωπικότητα!

Υλικά

– 800γρ. λουκάνικο χωριάτικο
– 3 τεμάχια τρίχρωμες πιπεριές
– 800γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου μικρά
– 3 σκελίδες σκόρδο
– Λίγο θυμάρι
– Λίγο ρίγανη
– Λίγο δεντρολίβανο
– 80ml ελαιόλαδο
– 80ml κόκκινο κρασί
– 4 τεμάχια τομάτα φρέσκια
– 1 λίτρο ζωμός κότας

Τρόπος Παρασκευής:

– Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμύδια δυνατά
– Προσθέτουμε τις πιπεριές & τα μανιτάρια
– Ρίχνουμε το λουκάνικο & θωρακίζουμε
– Σβήνουμε με το κρασί & προσθέτουμε τα μπαχαρικά
– Ρίχνουμε τη ντομάτα & το ζωμό
– Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά & σερβίρουμε

*Μια δημιουργία της Etoile by Les Chefs

Σαλάτα πέννες με Αλλαντικά ΠΑΝΤΕΡΗ & τυριά

Μορταδέλα ΠΑΝΤΕΡΗ, από επιλεγμένο κρέας «δεμένο» με φυσικά αρώματα, βραστή ή ψητή, με πιπέρι να αναστατώνει τη γλώσσα.

Σαλάμι αέρος σπινθηροβόλο ΠΑΝΤΕΡΗ, πικάντικο, εύγευστο, από εκλεκτό ψιλοκομμένο κρέας, ωριμάζει νωχελικά μέχρι να πάρει την τελική του μορφή, την γεύση και το άρωμα.

Ζαμπόν μπούτι ΠΑΝΤΕΡΗ, από φρέσκο χοιρινό άπαχο μπούτι, ελάχιστο αλάτι 1,9% και ποσοστό λίπους μόλις από 0% έως 3%. Βραστό στην ανάλαφρη εκδοχή του ή καπνιστό με πλούσια γεύση λόγω του καπνίσματος σε ξύλο οξιάς.

Στήθος γαλοπούλας ΠΑΝΤΕΡΗ, το αυθεντικό αλλαντικό που παράγεται με κλασσικές συνταγές. Ελαφριά, ευγενική γεύση, γι αυτούς που ζητούν ισορροπημένη διατροφή με πολύ χαμηλά, 0% έως 3%λιπαρά και ελάχιστο αλάτι 1,9%.

Υλικά

– ½ κιλό πέννες
– 150 γρ. αγγουράκι τουρσί
– 150 γρ. πιπεριά φλωρίνης
– ½ ματσάκι μαϊντανός
– 1/3 δυόσμος
– 1/3 σχοινόπρασσο
– 100γρ. ζαμπόν – αλλαντικά ΠΑΝΤΕΡΗ
– 100γρ. γαλοπούλα – αλλαντικά ΠΑΝΤΕΡΗ
– 100γρ. μορταδέλα – αλλαντικά ΠΑΝΤΕΡΗ
– 100γρ. σαλάμι αέρος – αλλαντικά ΠΑΝΤΕΡΗ
– 100γρ. ένταμ
– 100γρ. γκούντα
– Αλάτι
– Πιπέρι
– 50ml ελαιόλαδο
– 20ml λευκό ξύδι

Τρόπος Παρασκευής:

– Βράζουμε τις πέννες σε αλατισμένο νερό
– Μετά το βράσιμο τις κρυώνουμε
– Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα υλικά

*Μια δημιουργία της Etoile by Les Chefs

Αλμυρό κέικ με καπνιστό μπέικον, ελιές και γραβιέρα

Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

Υλικά

  • 4 αβγά
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. γάλα
  • 250 γρ. γραβιέρα Νάξου, τριμμένη
  • 170 γρ. καπνιστό ρολό μπέικον γεμιστό με κρίταμο, κομμένο σε κομματάκια
  • 150 γρ. ελιές πράσινες
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα κρατάμε στην άκρη.

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το ελαιόλαδο, το γάλα, τη γραβιέρα, το καπνιστό ρολό μπέικον με κρίταμο, τις ελιές, τη ρίγανη, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά για να μην ξεφουσκώσει.

Λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 -35 λεπτά.

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – www.paderis.gr

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΑΙΜΟ ΚΑΙ ΑΡΑΚΑ

Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

ΧΡΟΝΟΣ:  70min

ΜΕΡΙΔΕΣ:  4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ:  2

ΥΛΙΚΑ: 

  • 600 γρ. χοιρινό λαιμό καπνιστό
  • 1/3  φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 φλ. αρακά
  • 1 μέτριο καρότο, κομμένο σε  μικρούς  κύβους
  • 5 φλ. βραστό νερό
  • 1 1/2 φλ. ρύζι  Καρολίνα, ξεπλυμένο
  • 4 φρέσκα  κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι  άνηθο (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, κατά βούληση
  • 2-3 κ.σ. χυμός λεμονιού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Κόβουμε τον καπνιστό χοιρινό λαιμό σε κομματάκια.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και  σοτάρουμε για λίγο, μέχρι να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τον αρακά, το καρότο και όσο νερό χρειάζεται να τα σκεπάσει.

Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει ο αρακάς.

Δοκιμάζουμε και όταν μαλακώσει, ρίχνουμε το βραστό νερό και προσθέτουμε το ρύζι, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 15 λεπτά, μέχρι το ρύζι να πιει  όλα τα υγρά του.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι, αν χρειάζεται και στη συνέχεια το χυμό λεμονιού.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, την σκεπάζουμε με πετσέτα για 10 λεπτά και σερβίρουμε.

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – www.paderis.gr

Κρεμώδης σούπα αγκινάρας με λούντζα

Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου από το www.dimitrisskarmoutsos.gr
ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 5 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

Υλικά

  • 3-4 φέτες λούντζα καπνιστή, ψιλοκομμένες
  • 3 ½ κ.σ. βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ μεγάλο κεφάλι κουνουπίδι, τεμαχισμένο
  • 250 γρ. καρδιές αγκινάρας, ξεπαγωμένες
  • 4 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος βαριά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 ½ θαλασσινό αλάτι
  • ½ κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι βάζουμε την καπνιστή λούντζα και τη σοτάρουμε να πάρει λίγο χρώμα.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε τις λιωμένες σκελίδες σκόρδο, το ψιλοκομμένο κουνουπίδι, τις καρδιές αγκινάρας και σοτάρουμε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Προσθέτουμε το ζωμό κότας ή λαχανικών, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να βράσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και με τη βοήθεια ενός μπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα μέχρι να γίνει λεία.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη σκόνη σκόρδου, το θαλασσινό αλάτι, τη σκόνη κρεμμυδιού και το πιπέρι.

Πολτοποιούμε ξανά τη σούπα για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολ, γαρνίρουμε με την ψιλοκομμένη λούντζα και το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – www.paderis.gr

 

Χοιρινό ρολό γεμιστό με σύκα & καρύδια συνοδεία πουρέ κουνουπιδιού

Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 3

Υλικά

Για το ρολό:

  • 1 ½ – 2 κιλά χοιρινό φιλέτο, χωρίς κόκκαλο, ανοιγμένο για ρολό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
  • 6 κλαδάκια θυμάρι
  • 20 μακρόστενες φέτες χοιρινή, καπνιστή πανσέτα με μπαχαρικά

Για τη γέμιση:

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ¼ φλ. καρύδια, τεμαχισμένα
  • 1 κ.σ. φύλλα θυμαριού
  • 1 ½ φρέσκο ψωμί τριμμένο (ψίχα)
  • ¼ φλ. σύκα αποξηραμένα, τεμαχισμένα
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Για τον πουρέ:

  • 2 φλ. γάλα
  • ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κεφάλι κουνουπίδι, μπουκετάκια
  • ¼ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.

Τοποθετούμε μια σχάρα ψησίματος μέσα σε ένα ταψί.

Για τη γέμιση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέτουμε τα καρύδια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού, τα σύκα, το αβγό και ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Απλώνουμε το χοιρινό στην επιφάνεια εργασίας με την πέτσα προς τα κάτω και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση στο κρέας, φροντίζοντας να μείνει περιμετρικά του κρέατος ένα περιθώριο 2 εκ. χωρίς γέμιση για να το τυλίξουμε ευκολότερα.

Τυλίγουμε σφιχτά το χοιρινό, αλείφουμε το ρολό με το ελαιόλαδο και αλάτι και τυλίγουμε τις φέτες πανσέτα γύρω από το ρολό.

Δένουμε το κρέας με σπάγκο μαγειρικής κάθε 2 εκ. και το τοποθετούμε στη σχάρα ψησίματος.

Πασπαλίζουμε το ρολό με το θυμάρι και ψήνουμε για 25 λεπτά.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150C και ψήνουμε για 2 ώρες, μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας.

Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, σκεπάζουμε το ρολό χαλαρά με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.

Για τον πουρέ:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, προσθέτουμε το κουνουπίδι και μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.

Στραγγίζουμε και πολτοποιούμε το κουνουπίδι.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρουμε το χοιρινό σε φέτες με συνοδεία πουρέ κουνουπιδιού.

 Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – www.paderis.gr