ALT-TEXT-IN-GREEK

Σπαγγέτι με προσούτο

Ιδιαίτερη μακαρονάδα για όλη την οικογένεια. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τα ζυμαρικά με προσούτο.

Υλικά συνταγής:

  • λίγο μαϊντανό
  • 225 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γραμμάρια ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 8 φέτες προσούτο μοσχάρι ΠΑΝΤΕΡΗ

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που βράζει, χωρίς να σκεπάσουμε με το καπάκι του σκεύους και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.

2. Παράλληλα ζεσταίνουμε την κρέμα σε μια μικρή, βαριά κατσαρόλα μέχρι να αρχίσει να βράζει.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να σιγοβράζει αντί να βράζει.

4. Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά ενώ βράζουν τα ζυμαρικά.

5. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε την κρέμα από πάνω.

6. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό και προσθέτουμε το προσούτο κάνοντας ένα ψιλοκομμένο.

Σερβίρουμε.