ALT-TEXT-IN-GREEK

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

Μια συνταγή από το www.lovefood.gr

Ένα ελληνικό πιάτο με εκλεκτά λουκάνικα Παντέρη!

Κλασσικό, νοστιμότατο πιάτο της ελληνικής κουζίνας , μας συνοδεύει στις κρασοκατανύξεις των σπιτιών και των ταβερνίων .

Απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει , είναι να διαλέξετε καλής ποιότητας γίγαντες και εκλεκτά λουκάνικα Παντέρη.

Υλικά :

1 κιλό γίγαντες

3 ντομάτες ώριμες τριμμένες

1 ματσάκι μαϊντανό

1/2 ματσάκι σέλινο

5-6 σκελίδες σκόρδο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 πιπεριές φλωρίνης σε φέτες

3-4 καρότα σε φέτες

2 λουκάνικα χωριάτικα Παντέρη σε φέτες

2 φλυτζάνια τσαγιού λάδι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα φασόλια και τα βάζουμε από το βράδυ στο νερό μαζί με μια κουταλιά χοντρό αλάτι να μουσκέψουν.

Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στην κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν περίπου 3/4 της ώρας.

Τα σουρώνουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν . Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι να μαραθεί λίγο , προσθέτουμε τα λουκάνικα Παντέρη, τα καρότα ,τις πιπεριές , το σέλινο και το μαϊντανό και το σκόρδο.

Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά  να μαλακώσουν  και ρίχνουμε μέσα και τα φασόλια.

Αλατοπιπερώνουμε , ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί.

Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των φασολιών. Ψήνουμε για 3/4 της ώρας περίπου , μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να μελώσει η σάλτσα .

Καλή σας όρεξη!

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – Like us on Facebook!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *