ALT-TEXT-IN-GREEK
egkqtnv1691c4j58s1bmxfbo

Καυτερή πίτσα με αλλαντικά Παντέρη

 Μια συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου από το www.dimitrisskarmoutsos.gr

Υλικά

Για τη ζύμη:
  • 13 γρ. φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι μαγιά ξηρή στιγμής
  • 300 ml νερό, χλιαρό
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. μπούκοβο Αλμωπίας ή καυτερό μπούκοβο
  • 1 κ.σ. tabasco
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • πολτό από 4-6 ώριμες φρέσκιες ντομάτες πομοντόρο, ξεφλουδισμένες ή 400 γρ. χυμό ντομάτας
  • 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 3-4 κ.σ. φρέσκα φύλλα βασιλικού ή ρίγανης
Για την πίτσα:
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο για το ταψί
  • 1 καυτερή πιπεριά, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 4 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
  • 100 γρ. σουτζούκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. καυτερό λουκάνικο Δράμας
  • 4 λεπτές φέτες παστουρμά
  • 250 γρ. πικάντικη γραβιέρα μακράς ωρίμανσης, τριμμένη
  • 1 καυτερή πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 4 μοτσαρέλες, φρέσκιες, κομμένες σε φέτες
  • 1 φλ. φύλλα ρόκας

Διαδικασία

Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το νερό με τη μαγιά, συμπληρώνοντας στο τέλος τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπούκοβο, το tabasco, και το ελαιόλαδο.

Ζυμώνουμε μέσα στο μπολ για 5 λεπτά, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική.

Για τη σάλτσα:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά να πάρει γεύση το λάδι.

Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας, την καπνιστή πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και μερικά από τα φύλλα βασιλικού.

Βράζουμε για 5 λεπτά, αφαιρούμε το σκόρδο και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει.

Για την πίτσα:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC και λαδώνουμε ελαφρά ένα μέτριο ταψί.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό φύλλο.

Απλώνουμε το φύλλο ζύμης στο ταψί.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα ντομάτας πάνω στη ζύμη και στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στη σάλτσα το προσούτο, το σουτζούκι, το καυτερό λουκάνικο, τον παστουρμά, τη γραβιέρα και την καυτερή πιπεριά.

Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά.

Προς το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε και τη μοτσαρέλα.

Αφαιρούμε την πίτσα από το φούρνο, γαρνίρουμε με τη μοτσαρέλα και τη ρόκα και σερβίρουμε.

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – www.paderis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *