Μια νόστιμη ιδέα για ένα snack με ζαμπόν Παντέρη που σας αρέσει πολύ!


Θα χρειαστείτε 12 καλαμάκια για σουβλάκι.

Υλικά


250 gr. ζαμπόν κομμένο σε κύβους 3*1,5 cm.

1 μάτσο σπαράγγια κομμένα σε φέτες 3cm.

175 gr. χαλούμι κομμένο σε κύβους 3*1,5 cm.

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1/4 κούπας χυμό λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα Dijon

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα ρίγανης

1 φλιτζάνι κους-κους

1 φλιτζάνι βραστό νερό

1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες

50 gr. σπανάκι

Λεμόνι κομμένο σε σφήνες

Εκτέλεση


Περάστε το ζαμπόν, το χαλούμι και τα σπαράγγια στα καλαμάκια.

Τοποθετήστε τα σε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο.

Ανακατέψτε το λάδι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και ρίγανη σε μια κανάτα.

Περιχύστε τα σουβλάκια με το μισό μείγμα, αλλάξτε τους πλευρά ώστε να “βραχούν” από παντού και αφού καλύψετε το πιάτο με μια πλαστική μεμβράνη, τοποθετήστε το στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε το κους κούς σε ένα πυρίμαχο μπολ.

Προσθέστε βραστό νερό. Καλύψτε και περιμένετε 5 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε για να διαχωρίσετε το κους κους.

Προσθέστε το κρεμμύδι, το σπανάκι και το υπόλοιπο μείγμα λαδιού. Ανακατέψτε.

Ζεστάνετε ένα βουτυρωμένο τηγάνι/μπάρμπεκιου ή μπάρμπεκιου σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.

Ψήστε τα σουβλάκια, γυρίζοντάς τα, για 5 έως 6 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το σπαράγγι.

Σερβίρετε με το κους κους και τις φέτες λεμονιού.

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – Find us on Facebook!

Πηγή: taste .com .au




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x