Μια εύκολη συνταγή με ζαμπόν Παντέρη!


Υλικά


1 φλιτζάνι αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 1/2 φλιτζάνια γάλα

4 μεγάλα αυγά

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

9 λεπτές φέτες ζαμπόν Παντέρη

9 αυγά

Ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό

Εκτέλεση


Συνδυάστε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι, το γάλα, τα τέσσερα αυγά και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε δυνατά για 30 δευτερόλεπτα. Αφήστε το μίγμα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Ζεστάνετε ένα τηγάνι αντικολλητικό 30cm σε μέτρια φωτιά με μια λεπτή στρώση βούτυρο.

Προσθέστε 1/3 φλιτζανιού από το χυλό και ανακινήστε για να καλύψει εντελώς το τηγάνι.

Μαγειρέψτε μέχρι η κάτω μεριά της κρέπας να αρχίσει να παίρνει ελαφρύ καφέ χρώμα, περίπου 2 λεπτά.

Ξεκολλήστε την άκρη της κρέπας με σπάτουλα και στη συνέχεια, είτε χρησιμοποιώντας μεγάλη σπάτουλα ή τα δάχτυλά σας, ανασηκώστε την και γυρίστε την ανάποδα. Μαγειρέψτε λίγο ακόμη και έπειτα τοποθετήστε την σε λαδόχαρτο.

Επαναλάβετε μέχρι να γίνουν όλες οι κρέπες. Θα πρέπει να έχετε περίπου 9 όταν τελειώσετε.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.

Τοποθετήστε τις κρέπες σε αντικολλητικά φύλλα .

Τοποθετήστε μια φέτα ζαμπόν στο κέντρο της κάθε κρέπας και σπάστε προσεκτικά το αυγό πάνω στο ζαμπόν.

Διπλώστε ακμές της κρέπας προς το κέντρο, χρησιμοποιώντας το ασπράδι αυγού ως ένα είδος κόλλας.

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ψήστε μέχρι το ασπράδι να “δέσει” , περίπου 10-15 λεπτά.

Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως!

Καλή Απόλαυση!!

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – Find Us On Facebook!

Πηγή: Framed Cooks




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x