Υλικά


4 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα, καλά πλυμένες

1/3 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

1 κουταλάκι αλάτι

1 κουταλάκι πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας πάπρικα

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια

2 φλιτζάνια τριμμένο τσένταρ

10 φέτες ψιλοκομμένο προσούτο Παντέρη

Εκτέλεση


Προθερμαίνετε το φούρνο στους 375 βαθμούς

Τριπήστε πολλές φορές τις πατάτες με ένα πιρούνι για να φεύγει ο ατμός. Τοποθετήστε τις πάνω σε αντικολλητικό χαρτί στο φούρνο για περίπου μία ώρα, μέχρι να “τσιμπιούνται” με το πιρούνι. Βγάλτε τις από το φούρνο και αφήστε τις να κρυώσουν.

Αφού κρυώσουν αρκετά, κόψτε τις στη μέση και βγάλτε από μέσα τον πουρέ πατάτας και τοποθετήστε τον σε ένα μπολ, προσέχοντας να μην χαλάσει η φλούδα τους.

Στο μπολ, ανακατέψτε τον πουρέ πατάτας με τα υπόλοιπα υλικά – εκτός από το τυρί και το προσούτο, και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι αν πιστεύετε πως χρειάζεται.

Ανεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 400 βαθμούς.

Τοποθετήστε το μείγμα στις πατάτες και προσθέστε στο τέλος το τυρί και το προσούτο.

Ψήστε για 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει χρώμα το προσούτο. Έπειτα, βάλτε τις πατάτες στη σχάρα του φούρνου για 5 ακόμη λεπτά ώστε να γίνει τραγανή η φλούδα.

Καλή όρεξη!!

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – Find us on Facebook!

Πηγή: culinaryconfessional .tumblr .com




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x