Από το “Chef on Air” Συνταγή του Πάρη Σταγκίδη

Μια συνταγή για ξεχωριστές τηγανιτές πατάτες!


ΥΛΙΚΑ


1/2 κ. πατάτες

1 κ.γ. αλάτι χονδρό

1 λίτρο νερό

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:


100 γρ.γιαούρτι 2%

10 ml λάδι αρωματισμένο με μανιτάρια πορτσίνι

1/4 κ.γ. αλάτι & πιπέρι

5 φύλλα δυόσμου φρέσκα ψιλοκομμένα

50 γρ. προσούτο Παντέρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους 8 χιλιοστών. Βάζουμε σε νερό αλατισμένο και τια αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις γυρνάμε μια-μια για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Για τη σος: σωτάρουμε ελαφρώς το προσούτο Παντέρη ψιλοκομμένο. Αναμιγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με το προσούτο Παντέρη.

Σερβίρουμε σε ξύλινη βάση τις πατάτες με τη σος από πάνω.




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x