Χρειαζόμαστε

2 φύλλα σφολιάτας

16 φέτες κασέρι ή άλλο ανάλατο κίτρινο τυρί

16 φέτες φρέσκιας ντομάτας

16 φέτες παστουρμά ΠΑΝΤΕΡΗ

λίγο ρίγανη

λίγο κύμινο

1 αυγό χτυπημένο

σουσάμι

Ας τη φτιάξουμε

Σε ένα λαδωμένο ταψί ή πυρέξ στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.

Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας με τις μισές φέτες κασέρι και από πάνω τοποθετούμε τις φέτες του παστουρμά, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει προσεκτικά το τσιμένι.

Στη συνέχεια απλώνουμε τις φέτες φρέσκιας ντομάτας, φροντίζοντας να μην έχουν «υγρά». Πασπαλίζουμε με ρίγανη και κύμινο.

Τελειώνουμε με τις υπόλοιπες φέτες κασέρι.

Τοποθετούμε το δεύτερο φύλο σφολιάτας, χαράζουμε, αλείφουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με ένα χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, για 25-30 λεπτά.

*Αν η πίτα σας φαίνεται αλμυρή, δεν φταίει ο παστουρμάς, αλλά το τυρί που χρησιμοποιήσατε.




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x