Μια συνταγή που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στη «στραπατσάδα» και τον «Καγιανάς». Τη διαφορά την κάνει το έντονο άρωμα από σουτζούκι...
Υλικά :
- 4 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες,
- 1 κρεμμύδι ,
- 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά,
- 6 χτυπημένα αυγά,
- 150 γρ. σουτζούκι ΠΑΝΤΕΡΗΣ
- 4-5 κ.σ. θρυμματισμένη φέτα,
- 1/3 κ.γλ. ζάχαρη ,
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
- λίγη ρίγανη ή λίγα φιλαράκια μέντας ,
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Εκτέλεση
- Τοποθετώ τις πολτοποιημένες ντομάτες , το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ένα τηγάνι και τα βράζω μέχρι να πιούν τα υγρά τους, για 15-20’ σε δυνατή φωτιά .
- Στο τέλος του βρασμού προσθέτω το ελαιόλαδο και στην συνέχεια τα χτυπημένα αυγά κι ανακατεύω τακτικά.
- Μόλις ψηθούν τ’ αυγά και στερεοποιηθούν χωρίς όμως να στεγνώσουν, ρίχνω την θρυμματισμένη φέτα κι ανακατεύω.
- Αλατοπιπερώνω, δοκιμάζω και προσθέτω λίγη ρίγανη για άρωμα και το μενεμένι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
- Φροντίζω να αποσύρω το μενεμένι από την φωτιά όσο ακόμα είναι ζουμερό.
Σερβίρω με φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί κι απολαμβάνω…!