ALT-TEXT-IN-GREEK
paderis-politiko-menemeni

Πολίτικο Μενεμένη

Μια συνταγή που βρίσκεται κάπου ανάμεσα στη «στραπατσάδα» και τον «Καγιανάς». Τη διαφορά την κάνει το έντονο άρωμα από σουτζούκι…

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 μεγάλες ντομάτες πολτοποιημένες,
  • 1 κρεμμύδι (προαιρετικά),
  • 1 ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά,
  • 6 χτυπημένα αυγά,
  • 150 γρ. σουτζούκι ΠΑΝΤΕΡΗΣ
  • 4-5 κ.σ. θρυμματισμένη φέτα,
  • 1/3 κ.γλ. ζάχαρη (αν οι ντομάτες είναι εκτός εποχής),
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
  • λίγη ρίγανη ή λίγα φιλαράκια μέντας (προαιρετικά),
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο.

 

Εκτέλεση

  • Τοποθετώ τις πολτοποιημένες ντομάτες (με την ζάχαρη), το κρεμμύδι (προαιρετικώς) και την πιπεριά σε ένα τηγάνι και τα βράζω μέχρι να πιούν τα υγρά τους, για 15-20’ σε δυνατή φωτιά (7/9).
  • Στο τέλος του βρασμού προσθέτω το ελαιόλαδο και στην συνέχεια τα χτυπημένα αυγά κι ανακατεύω τακτικά.
  • Μόλις ψηθούν τ’ αυγά και στερεοποιηθούν χωρίς όμως να στεγνώσουν, ρίχνω την θρυμματισμένη φέτα κι ανακατεύω.
  • Αλατοπιπερώνω, δοκιμάζω και προσθέτω λίγη ρίγανη (ή φυλλαράκια μέντας) για άρωμα και το μενεμένι (ή στραπατσάδα) είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
  • Φροντίζω να αποσύρω το μενεμένι από την φωτιά όσο ακόμα είναι ζουμερό.

 

Σερβίρω με φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί κι απολαμβάνω…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *