Μία νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή με πρωταγωνιστή την βραβευμένη καπνιστή πάπια Παντέρη!

 

Συστατικά

1 Ολόκληρη Καπνιστή Πάπια Παντέρη

3 κουταλιές της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι, μπαχάρι, ρόζ πιπέρι

1 μεγάλο πορτοκάλι κομμένο σε φέτες 6τεμ.

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο τζίντζερ

1 κουταλιά γλυκού τριμμένο σκόρδο

Για το γλάσο θα χρειαστεί

2 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας

1 κομμάτι τζίντζερ, κομμένο σε φέτες

γλυκάνισο

Εκτέλεση

Αναμειγνύετε  μαζί το αλάτι και τα μπαχαρικά και αλείφετε το εσωτερικό της πάπιας, το μείγμα  το χρησιμοποιείτε και στο υπόλοιπο σώμα της πάπιας από μέσα προς τα έξω.

Ανακατέψτε το ξύσμα πορτοκαλιού με το τριμμένο τζίντζερ και το σκόρδο και στη συνέχεια, αλείψτε το εσωτερικά και προσθέστε τις φέτες πορτοκαλιού στο εσωτερικό της πάπιας. Τοποθετήστε την πάπια στο ταψί με το στήθος προς τα πάνω και βάλτε τη στο ψυγείο για μια μέρα, ακάλυπτη.

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Εν τω μεταξύ, έχετε βγάλει την πάπια από το ψυγείο και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Προετοιμασία γλάσου.

Αφήστε το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, τη ζάχαρη και την σάλτσα σόγιας να σιγοβράσει, προσθέστε φέτες τζίντζερ και γλυκάνισο και στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα για περίπου 10 λεπτά μέχρι να έχετε ένα παχύρευστο σιρόπι.

Αφαιρέστε το από το μάτι και ξεκουράστε το.

Ψήνουμε την πάπια για 30 λεπτά, περιχύνοντας προσεκτικά το μίγμα. Χρωματίστε με γλάσο και συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 5 με 10 λεπτά. Αν το χρώμα της αρχίζει να σκουραίνει πολύ σκεπάστε με ένα αλουμινόχαρτο.  C.

Αλείψτε την πάπια για μια ακόμη φορά και κλείστε εντελώς την θερμοκρασία αφήνοντάς την για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

Χρησιμοποιήστε ψαλίδι πουλερικών για να την κόψετε σε τέταρτα ή κόψτε τη με τον παραδοσιακό τρόπο, αφαιρώντας τα πόδια από το σώμα και φιλετάροντας το στήθος.

Σερβίρετε με πουρέ κολοκύθας, αν θέλετε.

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη - Like us on Facebook!!






© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x