ΧΡΟΝΟΣ: 35min

ΜΕΡΙΔΕΣ: 2-4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

ΥΛΙΚΑ:
● 1 κ.σ. ελαιόλαδο
● 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 1 κόκκινη πιπεριά, ξεσποριασμένη και τεμαχισμένη
● 2 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες ή ψιλοκομμένες
● 800 γρ. ντομάτες κονκασέ
● 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
● 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
● 100 γρ. πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε φέτες
● αλάτι, κατά βούληση
● πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
● 75 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
● 4 μεσαία αβγά
● φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε την πιπεριά, το σκόρδο, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ ντομάτας και το πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει.
Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Χρησιμοποιώντας την πίσω πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε 4 τρύπες στο μείγμα και στη συνέχεια σπάμε και ρίχνουμε τα 4 αβγά στις τρύπες.
Μεταφέρουμε το τηγάνι στο προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αβγά , αλλά ο κρόκος να είναι ρευστός.
Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.





© 2021 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x