Μια συνταγή της Tina Webb από το www. olivemagazine. gr

Φωτογραφία Γιώργος Δρακόπουλος I Food Styling Tina Webb

Μερίδες : 4

Χρόνος προετοιμασίας : 20‘

Χρόνος ψησίματος : 25΄

Έτοιμο σε : 45΄

Μια συνταγή φιλική για όσους δεν μπορούν να ξεκαλοκαιριάσουν χωρίς κρέας…

Υλικά


4 κολοκύθια μικρά, σε κύβους

2 μελιτζάνες μικρές, σε κύβους

1 πιπεριά πράσινη, σε κύβους

1 πιπεριά κόκκινη, σε κύβους

1 πιπεριά κίτρινη, σε κύβους

2 ντομάτες, σε κύβους

2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας πελτέ από λιαστές ντομάτες

2 λουκάνικα χωριάτικα Παντέρη, σε ροδέλες

100ml ελαιόλαδο

λίγο ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία


Βήμα 1


Μέσα σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο Παντέρη στο λίπος του μέχρι να ροδίσει ελαφρά και από τις δύο πλευρές. Το βγάζετε από το τηγάνι και το κρατάτε ζεστό σ’ ένα πιάτο σκεπασμένο.

Βήμα 2


Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 3


Προσθέτετε τις ντομάτες, τον πελτέ -αφού πρώτα τον αραιώσετε σε δύο κουταλιές της σούπας νερό- λίγο αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σκεπάζετε το τηγάνι και σιγομαγειρεύετε το φαγητό για 6-7 λεπτά.

Βήμα 4


Αφαιρείτε το καπάκι του τηγανιού και ρίχνετε το λουκάνικο Παντέρη. Χωρίς να ανακατέψετε το φαγητό αφήνετε να πιει τα υγρά του, σιγομαγειρεύοντας για 5 λεπτά επιπλέον.

Βήμα 5


Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – Like Us On Facebook!!




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x