ΧΡΟΝΟΣ: 40min

ΜΕΡΙΔΕΣ: 3-4

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:
● 4 γλυκοπατάτες, ψημένες στους 175C
● 280 γρ λουκάνικο πικάντικο, τεμαχισμένο
● 1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
● 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
● 2 φλ κεφαλοτύρι με πιπέρι, τριμμένο
● 1/4 φλ φρέσκο κρεμμυδάκι, κομμένο
● μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
● 1/4 φλ κόλιανδρο, κομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το πικάντικο λουκάνικο, το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά, μέχρι να γίνει το λουκάνικο.
Σπάμε το λουκάνικο με μια ξύλινη κουτάλα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
Kόβουμε τις γλυκοπατάτες στη μέση κατά μήκος και βγάζουμε με ένα κουτάλι τη σάρκα τους, αφήνοντας λίγο στις άκρες για να κρατάνε το σχήμα τους.
Βάζουμε τη σάρκα της γλυκοπατάτας σε ένα μεγάλο μπολ και τη κάνουμε πουρέ.
Όταν γίνει το λουκάνικο, το αφαιρούμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε στο μπολ μαζί με το κρεμμυδάκι, το μαύρο πιπέρι και 1 φλ κεφαλοτύρι με πιπέρι.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά με τον πουρέ γλυκοπατάτας και μοιράζουμε τη γέμιση στις πατάτες.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά.
Γαρνίρουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε.






© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x