Νόστιμη ιταλική καρμπονάρα…με μπέικον Παντέρη

Υλικά:


1 πακέτο μακαρόνια

2/3 φλυτζ. μπέικον Παντέρη

2 κουταλιές σούπας λάδι

1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη ή σπασμένη

3 αυγά

¾φλυτζ. τριμμένη παρμεζάνα

αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:


Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε al dente. Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το μακαρονόζουμο. Όσο γίνονται τα μακαρόνια, σε ένα μεγάλο ανοιχτό μπολ σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το πεκορίνο, το αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε όλα μαζί. Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρετε το μπέικον και το σκόρδο, μέχρι που το μπέικον να βγάλει το λίπος του, και είναι λίγο τραγανό. Αποσύρουμε, πετάμε το σκόρδο και διατηρούμε το μίγμα ζεστό. Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα αδειάζουμε γρήγορα στο τηγάνι με το λάδι και το μπέικον και ανακατεύουμε ελαφρά για μισό περίπου λεπτό. Αποσύρουμε, τα αδειάζουμε στο μπολ με τα αβγά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως. *Για μια πιο ελαφριά εκδοχή της συνταγής, μπορείτε να τσιγαρίσετε το μπέικον μόνο του χωρίς λάδι! Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x