ΥΛΙΚΑ:

● 500 γρ. κοφτό μακαρονάκι
● 60 ml ελαιόλαδο
● 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
● 200 γρ. καπνιστό ρολό μπέικον γεμιστό με τυρί κρέμα και μανιτάρια, κομμένο σε κομμάτια
● 6-7 λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
● 100 ml λευκό ξηρό κρασί
● 100 γρ. βούτυρο
● 300 γρ. κρέμα γάλακτος
● 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 300 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
● αλάτι, κατά βούληση
● πιπέρι, κατά βούληση
● 3-4 κλωναράκια μάραθου

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο, μέχρι να μαραθεί.

Προσθέτουμε τα κομμάτια του καπνιστού ρολού μπέικον με τυρί κρέμα και μανιτάρια, τις λιαστές ντομάτες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 1 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε 2-3 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα.

Στο πυρίμαχο σκεύος με τα ζυμαρικά ρίχνουμε το μείγμα του τηγανιού και το μείγμα της κρέμας, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, στους 170ο C μέχρι να ροδίσει, περίπου 25-30 λεπτά.

Γαρνίρουμε με κλωναράκια μάραθου και σερβίρουμε.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x