ΥΛΙΚΑ:

● 700 ml κόκκινο κρασί
● 5 φύλλα δάφνης
● αλάτι, κατά βούληση
● μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο κατά βούληση
● 1 μεγάλο κουνέλι
● 90 ml ελαιόλαδο
● 1 κιλό κοκκάρια , καθαρισμένα
● 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
● 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
● 3 κ.γ. ντοματοπελτέ
● 1 κ.γ. ρίγανη
● 1 πορτοκάλι, ξύσμα
● 2 ξύλα κανέλας
● 1 κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο
● 3 πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.

Πλένουμε το κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες και το τοποθετούμε στο μπολ με τη μαρινάδα.

Μεταφέρουμε το μπολ με το κουνέλι στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 ώρες.

Μετά τις 10 ώρες, βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι από όλες τις πλευρές για να θωρακιστεί και να κρατήσει τα υγρά του.

Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε μια γάστρα.

Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κουνέλι, ρίχνουμε τα κοκκάρια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μπαχάρι και τη μαρινάδα.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.

Περιχύνουμε το κουνέλι με τη σάλτσα, προσθέτουμε τα πικάντικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες και σκεπάζουμε τη γάστρα.

Την τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150οC και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ακόμη, μέχρι μα ψηθεί το κουνέλι.

Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα ξύλα κανέλας και σερβίρουμε.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x