ΥΛΙΚΑ:

● 500 γρ. ζυμαρικά βίδες
● 150 ml ελαιόλαδο
● 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε καρέ
● 1 μελιτζάνα, κομμένη σε καρέ
● 100 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
● 1 καρότο, τριμμένο
● 500 γρ. χωριάτικα λουκάνικα Σαντορίνης
● 2 πορτοκάλια, ξύσμα
● 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
● αλάτι, κατά βούληση
● πιπέρι, κατά βούληση
● 20 φυλλαράκια βασιλικού
● 4 αβγά
● 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις βίδες για 5 λεπτά.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να σταματήσει ο βρασμός.

Σε ένα μακρόστενο ταψί βάζουμε τα βίδες και τις ανακατεύουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.

Σε μία ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά.

Ρίχνουμε το κολοκυθάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 λεπτά.

Προσθέτουμε τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη.
Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα, το καρότο, τα χωριάτικα λουκάνικα Σαντορίνης, το ξύσμα πορτοκαλιού, την ντομάτα κονκασέ, αλάτι, πιπέρι και το βασιλικό.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε πάνω στα ζυμαρικά.
Προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε και το ραγού με τα λουκάνικα και τα λαχανικά.

Ανακατεύουμε καλά, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180οCγια 10 λεπτά.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x