ΥΛΙΚΑ:

● 80 γρ. μανιτάρια λευκά
● 2 φέτες ψωμί του τοστ
● ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
● 50 γρ. λόλα πράσινη
● 50 γρ. λόλα κόκκινη
● 2 ντομάτες
● 100 γρ. μελίχλωρο Λήμνου
● 4 φέτες ψαρονέφρι χοιρινό καπνιστό
● 1/3 φλ. ελαιόλαδο
● 3 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
● αλάτι, κατά βούληση

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα μανιτάρια σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν και να κρυώσουν.

Τρίβουμε τις φέτες του ψωμιού στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ, μέχρι να γίνουν ψίχουλα.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με την καπνιστή πάπρικα και λίγο αλάτι και τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Απλώνουμε τα ψίχουλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Κόβουμε την πράσινη και κόκκινη λόλα, τις ντομάτες σε χοντρές φέτες και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.
Ρίχνουμε από πάνω τα ψίχουλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το μελίχλωρο Λήμνου σε κύβους και το ρίχνουμε στη σαλάτα.
Στο αντικολλητικό τηγάνι που σοτάραμε τα μανιτάρια σοτάρουμε για 1 λεπτό τις φέτες από καπνιστό ψαρονέφρι και τις τοποθετούμε στην άκρη της πιατέλας.
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ το ξύδι βαλσάμικο με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x