ALT-TEXT-IN-GREEK

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΠΑΝΤΕΡΗ & ΜΠΡΟΚΟΛΟ

Μια συνταγή με Λουκάνικα Παντέρη! Δοκιμάστε την!

Συστατικά

3 κουτ. σούπας ανάλατο βούτυρο

230 γρ. μπρόκολο (χωρίς το κοτσάνι)

360 γρ. λουκάνικα Παντέρη

1/2 μέτριο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο

1 μέτριο καρότο , ψιλοκομμένο

1 φλυτζάνι ρύζι Arborio

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

1/3 φλυτζανιού λευκό ξηρό κρασί

2 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου

1 κουτί ντομάτα σε κύβους

1 φλυτζάνι τριμμένο ημίσκληρο αγελαδινό τυρί

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 250 βαθμούς.

Ζεσταίνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα πυρίμαχο σκέυος σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε το μπρόκολο και ανακατεύετε/τηγανίζετε μέχρι να μαλακώσει, για 3-4 λεπτά.

Προσθέτετε το λουκάνικο , το κρεμμύδι και το καρότο στο σκεύος και ανακατεύετε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 5 λεπτά θρυμματίζοντας το λουκάνικο.

Προσθέτετε το ρύζι και το σκόρδο και ανακατεύετε για περίπου 1 λεπτό .

Προσθέτετε το κρασί στην κατσαρόλα και το αφήνετε μέχρι να εξατμιστεί, περίπου 2 λεπτά.

Προσθέτετε το ζωμό κοτόπουλου , τη ντομάτα και 1 φλυτζάνι νερό (να καλύπτει το φαγητό και αφήνετε να πάρει βράση).

Μεταφέρετε το δοχείο στο φούρνο και ψήνετε μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, περίπου 15 λεπτά.

Αφαιρείτε την κατσαρόλα από το φούρνο  (μην ανησυχείτε αν το ριζότο φαίνεται υγρό, θα πυκνώσει όταν προσθέσετε το τυρί).

Προσθέστε σιγά σιγά τις άλλες 2 κουταλιές βούτυρο και το τυρί μέχρι το φαγητό να αποκτήσει κρεμμώδη υφή.

Ανακατέψτε και βάλτε το φαγητό σε μπολ σερβιρίσματος!

Καλή Όρεξη!!

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – Like us on Facebook!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *