Μια συνταγή από το chefoulis.gr

Συστατικά


Καλαμπόκι – 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Καρότο – 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Αρακάς – 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Πιπεριά κόκκινη – 1

Φασολάκια – 1 φλιτζάνι του τσαγιού

Καπνιστή μπριζόλα αλλαντικό – 100 γρ

Ζαμπόν – 100 γρ

Τυρί γκούντα – 100 γρ

Ροκφόρ – 100 γρ

Κεφαλογραβιέρα – 100 γρ

Καπνιστό τυρί ή μετσοβόνε – 100 γρ Για την σος

Μαγιονέζα – 100 γρ

Μουστάρδα – 1 1/2 κουταλιά της σούπας

Κέτσαπ – 1 κουτάλι της σούπας

Γιαούρτι στραγγιστό – 300 γρ.

Ελαιόλαδο – 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού

Πιπέρι – 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση


Χορταστική σαλάτα με δροσιά γιαουρτιού…

Σε μια κατσαρόλα βαθιά προσθέτουμε νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το καλαμπόκι, τα κομμένα σε κύβους καρότα, τον αρακά, τα φασολάκια και τα αφήνουμε να βράσουν για 15-20 λεπτά.

Αφού βράσουν τα κρυώνουμε με κρύο νερό για να διατηρηθεί το χρώμα των λαχανικών και τα στραγγίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, την μαγιονέζα, την κέτσαπ, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί πολύ καλά.

Σε μια μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε την πιπεριά που την έχουμε κόψει σε κύβους, τα τυριά και τα αλλαντικά τα οποία κόψαμε σε κύβους και τα περιχύνουμε όλα με την σος γιαουρτιού. Ανακατεύουμε από κάτω προς τα πάνω για να πάει παντού η σος και βάζουμε την σαλάτα στο ψυγείο για 35 λεπτά. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 500 γρ κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά.

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – Find Us On Facebook!




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x