Υλικά


450 γραμμάρια σουτζούκι Παντέρη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα

1 κουταλάκι του γλυκού ξερό δυόσμο

1 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη

½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο

½ κουταλάκι του γλυκού καυτερές νιφάδες κόκκινου τσίλι

¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

450 γραμμάρια σφολιάτα

1 μεγάλο κρόκο αυγού, χτυπημένο

3 κουταλιές της σούπας σπόρους κάνναβης

Εκτέλεση


Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 °C.

Ανακατέψτε το σουτζούκι με το σκόρδο, το κύμινο, την πάπρικα, τη μέντα, τη ρίγανη, το κόλιανδρο, το τσίλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας σε ένα τετράγωνο πάχους λιγότερο από 1/2 εκατοστό.

Κόψτε σε μακριές λωρίδες, περίπου 8 εκατοστά.

Τοποθετήστε το μείγμα με το σουτζούκι έτσι ώστε να καλύπτει το 1/2 της κάθε λωρίδας.

Με ένα πινέλο απλώστε νερό στο κενό μέρος της κάθε λωρίδας.

Διπλώστε στη μέση κατά μήκος, ώστε οι άκρες συναντιούνται, και πατήστε για να κλείσει.

Τοποθετήστε τις γεμισμένες και διπλωμένες λωρίδες σε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.

Βουρτσίστε το πάνω μέρος με χτυπημένο αυγό και πασπαλίστε με σπόρους κάνναβης.

Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Αφήστε να κρυώσει ελαφρά και στη συνέχεια, κόψτε σε φέτες πάχους 2,5 περίπου εκατοστών και απολαύστε!!

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – Find Us On Facebook!

Πηγή: zahlicious .com




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x