Μια συνταγή του Σταύρου Πεχλιβανίδη από το www .chefonair .gr

ΥΛΙΚΑ




• 4 ψωμάκια burger

• 500 γρ. καπνιστό ζαμπόν Παντέρη

• 4 αβγά

• 3 πατάτες μεγάλες

• 500 γρ. κρεμμύδια

• 20 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο

• 2 κλων. θυμάρι φρέσκο

• 2 κλων. φρέσκο δενδρολίβανο

• 2 σκελ. σκόρδο

• 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη

• 4 κ.σ. μουστάρδα Maille Dijonnaise

• 1 κ.γ. μπούκοβο

• 1 σφην. βαλσαμικό ξύδι

• Ελαιόλαδο

• Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πατάτες τόσο όσο να κρατάνε.

Τις κρυώνουμε και τις κόβουμε κυβάκια.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και μαργαρίνη με 25% βούτυρο, μαζί με την καστανή ζάχαρη και καραμελώνουμε τα κρεμμύδια, για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Τα σβήνουμε με βαλσαμικό ξύδι και τα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε ένα άλλο μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λάδι και ρίχνουμε μέσα το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το σκόρδο.

Μόλις βγάλουν τα αρώματα τους ρίχνουμε τις πατάτες, το καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο μέχρι να ροδίσουν.

Φρυγανίζουμε τα ψωμάκια και τηγανίζουμε τα αβγά. Βάζουμε σε κάθε ψωμάκι, μια κουταλιά μουστάρδα, τις πατάτες με το καπνιστό ζαμπόν, από πάνω τους το αβγό, στο πλάι τα καραμελωμένα κοκκάρια και τέλος πασπαλίζουμε με φρέσκα μυρωδικά και λίγο μπούκοβο.

Εκλεκτά Αλλαντικά Παντέρη – Find Us On Facebook!




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x