Κουνέλι με πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα / ΤΠ ΠΑΝΤΕΡΗ Λουκάνικο Πικάντικο του Κώστα / Gourmet Home / Κουνέλι με πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα στη γάστρα / ΤΠ ΠΑΝΤΕΡΗ Λουκάνικο Πικάντικο του Κώστα / Gourmet
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κόκκινο κρασί, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Πλένουμε το κουνέλι, το κόβουμε σε μερίδες και το τοποθετούμε στο μπολ με τη μαρινάδα.
Μεταφέρουμε το μπολ με το κουνέλι στο ψυγείο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 10 ώρες.
Μετά τις 10 ώρες, βγάζουμε το κουνέλι από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κουνέλι από όλες τις πλευρές για να θωρακιστεί και να κρατήσει τα υγρά του.
Στη συνέχεια το τοποθετούμε σε μια γάστρα.
Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κουνέλι, ρίχνουμε τα κοκκάρια και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσουν.
Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για ακόμη 2 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, τη ρίγανη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μπαχάρι και τη μαρινάδα.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
Περιχύνουμε το κουνέλι με τη σάλτσα, προσθέτουμε τα πικάντικα λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες και σκεπάζουμε τη γάστρα.
Την τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 200οC για 1 ώρα
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150οC και ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά ακόμη, μέχρι μα ψηθεί το κουνέλι.
Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης και τα ξύλα κανέλας και σερβίρουμε.