Από το “Chef on Air” Συνταγή του Πάρη Σταγκίδη
Μια συνταγή για ξεχωριστές τηγανιτές πατάτες!
ΥΛΙΚΑ
1/2 κ. πατάτες
1 κ.γ. αλάτι χονδρό
1 λίτρο νερό
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
100 γρ.γιαούρτι 2%
10 ml λάδι αρωματισμένο με μανιτάρια πορτσίνι
1/4 κ.γ. αλάτι & πιπέρι
5 φύλλα δυόσμου φρέσκα ψιλοκομμένα
50 γρ.
προσούτο Παντέρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες πάχους 8 χιλιοστών. Βάζουμε σε νερό αλατισμένο και τια αφήνουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Τηγανίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο και τις γυρνάμε μια-μια για να ψηθούν και από τις δύο πλευρές Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν. Για τη σος: σωτάρουμε ελαφρώς το προσούτο Παντέρη ψιλοκομμένο. Αναμιγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί με το
προσούτο Παντέρη.
Σερβίρουμε σε ξύλινη βάση τις πατάτες με τη σος από πάνω.