Υλικά για το burger

● 140 g κιμά μοσχαρίσιο 15-20% λίπος
● 40 g τριμμένο κρεμμύδι ξερό
● 1 κ.σ. Worcestershire sauce
● Αλάτι
● Πιπέρι
● 2 φέτες μπέικον τραγανές
● Τριμμένο τυρί τσένταρ


Υλικά για το donut

● 90 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
● 150 ml γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
● 1 αυγό χτυπημένο
● 60 g βούτυρο γάλακτος λιωμένο
● 460 g αλεύρι γ.ο.χ
● 60 g ζάχαρη
● 5 g ξερή μαγιά
● 1 κ.γ. αλάτι
● Σπορέλαιο για τηγάνισμα


Εκτέλεση

Για το burger ανακατεύουμε όλα τα υλικά με το κρέας σε μπασίνα, φορμάρουμε σε μπιφτέκι και ψήνουμε σε σχάρα ανάλογα το ψήσιμο που θέλουμε και στο τέλος βάζουμε και το τσένταρ από πάνω να λιώσει.

Για το donut, σε κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υγρά, το αλάτι, την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε μέσα την μαγιά, ρίχνουμε στον κάδο και ζυμώνουμε σε μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί. Στη συνέχεια πλάθουμε με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε με πλάστη σε φύλο περίπου 1 εκατοστού. Κόβουμε με κουπάτ σε ντόνατ και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Βάζουμε σε στόφα να φουσκώσουν ή σε χαμηλό φούρνο που έχουμε τοποθετήσει ένα μπολ με νερό για υγρασία. Τέλος, βάζουμε σπορέλαιο σε φαρδιά κατσαρόλα να κάψει και τηγανίζουμε τα ντόνατ και από τις δύο πλευρές.

Κόβουμε το ντόνατ οριζόντια σε δύο φέτες και γεμίζουμε με το μπιφτέκι και το μπέικον.



Η συνταγή χορηγείται από τα εργαστήρια της σχολής ΑΝΚΟ.




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x