ΥΛΙΚΑ:

● 100γρ baby σπανάκι
● 2 φέτες λευκό ψωμί για σάντουιτς, θρυμματισμένο
● ¼ φλ. γάλα
● 1 μεγάλο αβγό
● 2 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
● 2 κ.σ. κουκουνάρι
● 2 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο
● 450 γρ. λουκάνικο χωριάτικο Καρδίτσας, τεμαχισμένο
● αλάτι
● μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
● 8 μικρές κίτρινες ή πράσινες πιπεριές, κομμένες στη μέση κατά μήκος, χωρίς σπόρια
● ¼ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
● 1 φλ. ντομάτα κονκασέ
● 1 φλ. ζωμός κότας

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για 1 λεπτό, μέχρι να μαραθεί.

Στραγγίζουμε το σπανάκι , το ζουλάμε με τα χέρια για να αποβάλει τα υγρά του, το τεμαχίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε το τηγάνι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ψωμί, το γάλα, το αβγό, την παρμεζάνα και ζυμώνουμε.

Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το κρεμμύδι, το λουκάνικο Καρδίτσας και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και συνεχίζουμε το ζύμωμα, να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στις πιπεριές με υγρά χέρια.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε υψηλή, προσθέτουμε τις πιπεριές με τη γέμιση προς τα κάτω και μαγειρεύουμε για 4 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Γυρίζουμε τις πιπεριές και τις ψήνουμε για 4 λεπτά ακόμη, μέχρι το δέρμα τους να ροδίσει.

Προσθέτουμε την ντομάτα και το ζωμό κότας, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι το λουκάνικο να μαγειρευτεί και οι πιπεριές να μαλακώσουν.

Σερβίρουμε αμέσως.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x