ΥΛΙΚΑ:

● 340 γρ στήθος πάπιας ψητό , κομμένη σε λεπτές φέτες
● αλάτι, κατά βούληση
● μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
● 2 κ.σ. ελαιόλαδο
● 1 φλ. λευκό κρασί, ξηρό
● 1 φλ. μαρμελάδα βερίκοκο
● 1 φύλλο δάφνης
● 2 ξυλάκια κανέλας, σπασμένα στα μέση
● 1 1/3 φλ. κουμ κουάτ, χωρίς κουκούτσι, κομμένα στα 4
● 2 κ.γ. Grand Marnier

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα πάπιας.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε την πάπια και από τις 2 πλευρές, για 10 περίπου λεπτά συνολικά, μέχρι να ροδίσουν τα φιλέτα.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, τη μαρμελάδα βερίκοκο, τη δάφνη και τα ξυλάκια κανέλας, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, μέχρι να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε τα κουμ κουάτ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι τα κουμ κουάτ να μαλακώσουν και το υγρό να αρχίσει να γίνεται σιρόπι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το Grand Marnier, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε.

Σουρώνουμε το γλάσο σε ένα μικρό μπολ.

Αφαιρούμε την κανέλα και το φύλλο δάφνης και τα πετάμε.
Αφήνουμε τα γλασαρισμένα κουμ κουάτ στην άκρη και κρατάμε το γλάσο ξεχωριστά.

Αλείφουμε τα φιλέτα πάπιας με το γλάσο, γαρνίρουμε με γλασαρισμένα κουμ κουάτ και σερβίρουμε.






© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x