ΥΛΙΚΑ:

● 1 κ.σ. φυτικό λάδι
● 2 λουκάνικα βόεια, τεμαχισμένα
● 2 ½ φλ. ντοματίνια, τεμαχισμένα
● 2 κ.σ. πιπεριά καυτερή, λιωμένη
● 1 κ.σ. σκόρδο, λιωμένο
● ¼  κ.γ. + ½ κ.γ.αλάτι
● ½ μοσχολέμονο, χυμός
● ¼ φλ. κόλιανδρο, φρέσκο
● 4 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
● 8 αβγά
● 4 κ.σ. γάλα
● ½ κ.γ. πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
● ½ φλ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
● σχοινόπρασο, για γαρνιτούρα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε ένα μέτριο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βάζουμε στο τηγάνι το λουκάνικο και το μαγειρεύουμε για 2 λεπτά .
Προσθέτουμε τα ντοματίνια, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, ¼  κ.γ. αλάτι και μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το χυμό μοσχολέμονου και τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 αβγά με 2 κ.σ. γάλα και προσθέτουμε ¼  κ.γ. αλάτι και ¼  κ.γ. πιπέρι.

Μαγειρεύουμε τις ομελέτες σε 2 δόσεις, χρησιμοποιώντας 2 μικρά τηγάνια.

Χωρίζουμε το μείγμα αβγού στα δύο, μοιράζουμε τη μισή ποσότητα σε 2 μικρά τηγάνια και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσουν τα αβγά.

Γυρνάμε τις ομελέτες προσεκτικά από την άλλη πλευρά και μαγειρεύουμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη.

Ρίχνουμε το ¼ του μείγματος της ντομάτας -λουκάνικου στην κάθε ομελέτα ομελέτα και 2 κ.σ. κατσικίσιο τυρί.

Με μία σπάτουλα διπλώνουμε την ομελέτα και την μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία για την παρασκευή των άλλων 2 ομελετών.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο, σχοινόπρασο και θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.




© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x