Ταλιατέλες “paglia fieno” με προσούτο, μανιτάρια και σπανάκι δια χειρός του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου

Υλικά

500 γρ ταλιατέλες δίχρωμες
4 φέτες prosciutto cotto Παντέρη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
100 γρ μανιτάρια λευκά σε φέτες
50 ml λευκό κρασί
150 γρ σπανάκι
Φρέσκο θυμάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
100 ml ζωμό κότας
50 γρ βούτυρο παγωμένο
Παρμεζάνα τριμμένη και νιφάδες
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια ανοικτή κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το προσούτο.
Παράλληλα βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό, για περίπου 5’ και κρατάμε το νερό τους.
Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό και λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
Βράζουμε για 5΄και μετά προσθέτουμε τις ταλιατέλες.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και φρέσκο θυμάρι.
Τραβάμε από τη φωτιά και δένουμε με το βούτυρο και τριμμένη παρμεζάνα.
Σερβίρουμε αμέσως, τελειώνοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και νιφάδες παρμεζάνας.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x