ΥΛΙΚΑ:

● 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
● 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
● 250 γρ. λουκάνικο Τζουμαγιάς,τεμαχισμένο
● 400 γρ. ρεβίθια
● 230 γρ. κόκκινες καυτερές πιπεριές τσίλι, τεμαχισμένες
● 6 μικρές γλυκές πιπεριές, ψημένες και τεμαχισμένες
● 1 κ.γ. ξύδι σέρι
● αλάτι, κατά βούληση
● μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
● μαϊντανός, ψιλοκομμένος, για γαρνίρισμα
● εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, για γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από βραδύς για τουλάχιστον 12 ώρες, ώστε να είναι ελαφρώς μαλακά την επόμενη μέρα.

Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για 1 περίπου ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατευόντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε το λουκάνικο Τζουμαγιάς και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο.

Αδειάζουμε το μείγμα λουκάνικου σε ένα μπολ και το αναμιγνύουμε με τα ρεβίθια και τις πιπεριές.

Προσθέτουμε το ξύδι σέρι και αλατοπιπερώνουμε.

Πασπαλίζουμε με μαϊντανό, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.







© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x