Πλεξούδες με καπνιστή χοιρινή μπριζόλα και μανιτάρια δια χειρός του chef Κωνσταντίνου Κωβαίου

Υλικά για 2 άτομα
200 γρ πλεξούδες
100 γρ. Καπνιστή χοιρινή μπριζόλα Παντέρη σε κυβάκια
1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μανιτάρια σε φέτες
30 ml λευκό κρασί

80 ml ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Θυμάρι φρέσκο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κρόκο αυγού
50 γρ, τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για περίπου 6 λεπτά, κρατώντας λίγο από το νερό που
τα βράσαμε.Σουρώνουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κυβάκια του χοιρινού, μέχρι να
πάρουν χρώμα.Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά
ακόμα.
Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί, προσθέτουμε ζωμό και λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
Όταν πάρει μια βράση, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού, την παρμεζάνα και λίγο νερό από τα
ζυμαρικά.Το βάζουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με τα ζυμαρικά ανακατεύοντας ζωηρά.
Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, πιπέρι και φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.
Μπορούμε να διακοσμήσουμε με ροζ πιπέρι και νιφάδες παρμεζάνας.



Μία συνταγή του σεφ Κωνσταντίνου Κωβαίου με comfort χαρακτήρα στην οποία η καπνιστή μπριζόλα αναδεικνύει την γευστική της προσωπικότητα σε ένα φίνο συνδυασμό με τα ζυμαρικά.
Συνταγή δημοσιευμένη στο περιοδικό ΕΥ ΖΗΝ.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x