ΥΛΙΚΑ:

● 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
● 220 γρ. λουκάνικο ριγανάτο, τεμαχισμένο
● ½ μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
● 125 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
● 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
● 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών
● 400 γρ ντομάτα κονκασέ
● 1 ½ φλ. ζωμό κοτόπουλο
● ½ κ.γ. αλάτι
● 200 γρ. κοφτά ζυμαρικά
● ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
● ½ φλ. μοτσαρέλα, τριμμένη
● μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού, κομμένα, για γαρνιτούρα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το λουκάνικο.

Μαγειρεύουμε το λουκάνικο για 3 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μεσαία προς χαμηλή.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε.
Σκεπάζουμε το τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το κρεμμύδι να γίνει ημιδιαφανές.

Περνάμε από το μπλέντερ την ντομάτα κονκασέ, την προσθέτουμε με τους χυμούς της στο σαγανάκι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μεσαία και μαγειρεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι τα ζυμαρικά να γίνουν αλ ντέντε.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, ρίχνουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να λιώσει.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μοτσαρέλα, σκεπάζουμε πάλι με το καπάκι και αφήνουμε για 2-3 λεπτά, να λιώσει το τυρί.

Πασπαλίζουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x