ΧΡΟΝΟΣ: 55min

ΜΕΡΙΔΕΣ: 8

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 1

ΥΛΙΚΑ:
● 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι
● 450 γρ. λουκάνικο χωριάτικο Μυκόνου, τεμαχισμένο
● 225 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
● 1 μέτρια γλυκιά κόκκινη πιπεριά, τεμαχισμένη
● 5 φλ. σάλτσα μαρινάρα
● ¼ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
● 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
● 450 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 C.
Σε μια κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι μαγειρεύουμε το λουκάνικο, τα μανιτάρια και την πιπεριά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 8-10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το λουκάνικο και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Στραγγίζουμε το μείγμα, προσθέτουμε τη σάλτσα μαρινάρα, την παρμεζάνα, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακινούμε το τηγάνι να καλυφθούν με τη σάλτσα.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 40εκ. ρίχνουμε το μείγμα ζυμαρικών-λουκάνικων και πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε τα ζυμαρικά ξεσκέπαστα για 25-35 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά και να λιώσει το τυρί.
Αφαιρούμε τα ζυμαρικά από το φούρνο, αφήνουμε για λίγα λεπτά στην άκρη να κρυώσουν και σερβίρουμε.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x