ΥΛΙΚΑ:

Για τη σαλάτα:
● 300 γρ. χωριάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι
● 140 γρ. ρόκα
● 3 φλ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
● 230 γρ. μοτσαρελίνια
● 1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα:
● 1/3 φλ. ελαιόλαδο
● 1/3 φλ. ξύδι βαλσάμικο
● 1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι, λιωμένο
● 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
● 1/2 κ.γ. ρίγανη
● 1/2 κ.γ. αλάτι
● 1/2 κ.γ. ζάχαρη
● 1/4 κ.γ. πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Για τη σαλάτα:
Κόβουμε τα χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι σε ροδέλες.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.

Ρίχνουμε στο ζεστό τηγάνι τα λουκάνικα με πορτοκάλι και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ρόκα, τα χωριάτικα λουκάνικα με πορτοκάλι, τα ντοματίνια, τα μοσαρελίνια και ανακατεύουμε.

Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με το ψιλοκομμένο βασιλικό.

Για τη σάλτσα:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ρίγανη, το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα να ενωθούν τα υλικά.

Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x