ΧΡΟΝΟΣ: 15min

ΜΕΡΙΔΕΣ: 6

ΔΥΣΚΟΛΙΑ: 2

ΥΛΙΚΑ:
● 1/4 φλ. ξύδι βαλσάμικο
● 2 κ.σ. μέλι
● λίγο ελαιόλαδο, για λάδωμα
● 3 ροδάκινα, χωρίς κουκούτσι, κομμένα σε 6 φέτες /ροδάκινο
● 1 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
● 1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
● μια πρέζα χοντρό αλάτι
● 240 γρ ρόκα
● 56 γρ προσούτο Κότο, κομμένο σε λεπτές φέτες
● 2 κ.σ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
● 36 ντοματίνια, κομμένα στα δύο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το βαλσάμικο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 2 περίπου λεπτά, μέχρι το βαλσάμικο να μειωθεί σε 2 κ.σ.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο, το οποίο λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου στο ζεστό σχαροτήγανο και ψήνουμε για 30 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά.
Αφαιρούμε τα ροδάκινα από το σχαροτήγανο και αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
Προσθέτουμε τη ρόκα και τα ντοματίνια και ανακινούμε το μπολ απαλά να καλυφθούν τα υλικά με το ελαιόλαδο.
Απλώνουμε τη σαλάτα ρόκα-ντοματίνια σε μια πιατέλα και τοποθετούμε από πάνω τα ψητά ροδάκινα και το προσούτο.
Ραντίζουμε με το σιρόπι βαλσάμικο, πασπαλίζουμε με κατσικίσιο τυρί και σερβίρουμε.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x