Ένα από τα πλέον κλασικά κι αγαπημένα πατροπαράδοτα Ελληνικά φαγητά...
Υλικά
- 1 κιλό εκλεκτά χωριάτικα λουκάνικα ΠΑΝΤΕΡΗ
- 2 κιλά πράσινες πιπεριές
- δάφνη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 φρέσκια τομάτα
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια. Κάνουμε το ίδιο για τις πιπεριές και την τομάτα.
- Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
- Αφού αναδειχθούν οι μυρωδιές του λουκάνικου προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε στη φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πιει το νερό.
- Σβήνουμε το φαγητό με ένα ποτήρι κρασί, κλείνουμε τη φωτιά και απολαμβάνουμε τον καλύτερο μεζέ της παρέας που εκτιμά το βαρύ και καλό φαγητό.