ALT-TEXT-IN-GREEK
paderis-spentzofai-b

Σπετσοφάϊ

Ένα από τα πλέον κλασικά κι αγαπημένα πατροπαράδοτα Ελληνικά φαγητά…

Υλικά

  • 1 κιλό εκλεκτά χωριάτικα λουκάνικα  ΠΑΝΤΕΡΗ
  • 2 κιλά πράσινες πιπεριές
  • δάφνη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 φρέσκια τομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τα λουκάνικα σε χοντρά κομμάτια. Κάνουμε το ίδιο για τις πιπεριές και την τομάτα.
  • Βάζουμε λίγο λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο λάδι και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
  • Αφού αναδειχθούν οι μυρωδιές του λουκάνικου προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε στη φωτιά για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να πιει το νερό.
  • Σβήνουμε το φαγητό με ένα ποτήρι κρασί, κλείνουμε τη φωτιά και απολαμβάνουμε τον καλύτερο μεζέ της παρέας που εκτιμά το βαρύ και καλό φαγητό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *