ΥΛΙΚΑ:

● ελαιόλαδο
● 2 λουκάνικα Καραμανλίδικα, τεμαχισμένα
● 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
● 3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
● 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
● 2 φλ. νερό
● 1 φλ. ζυμαρικά βίδες ή άλλο κοφτό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
● 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
● 3 φλ. ζωμό κότας
● 1 κ.γ. αποξηραμένη ρίγανη
● αλάτι, κατά βούληση
● πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
● 2 φλ. κόκκινα φασόλια, μαγειρεμένα
● παρμεζάνα τριμμένη, για γαρνίρισμα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το νερό, τα ζυμαρικά, την ντομάτα, το ζωμό κότας, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.

Προσθέτουμε τα φασόλια και μαγειρεύουμε τη σούπα για 3-5 λεπτά ακόμη. Αν η σούπα είναι αρκετά πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο νερό ή επιπλέον ζωμό ή ντομάτα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.





© 2024 | All Rights Reserved | Powered by PROTOCOL
x
x
Lorem Ipsum
x